Varje år är det International Evening på basen där 28 länder
visar upp sina maträtter som symboliserar dem. Vi svenskar hade turen att Mia
och Leif har gjort detta 4 gånger och visste vad som skulle serveras och vad
som inte fungerar.

Vi hade skagenröra, gubbröra, gravlax med hovmästarsås och
rökt korv. Allt gjort av Mia som skämde bort oss genom att själv förberedda
allt och det som inte kunde läggas upp innan (som skagenröran) gjordes på
plats. Vi serverade även lingondricka, Kopparbergscider, punsch och 4 olika
snapsar.

Alla hade sen vars en timme att stå vid vårt bord så det
fanns gott om tid att gå runt till alla de andra länderna och smaka deras
rätter. Hade tyvärr inte möjlighet att smaka allt även om det bara blev en
tugga på varje rätt.

Vi var glada att Mia och Leif gjort detta förr för vår mat
tog slut strax innan det var slut och det är ju faktiskt det bästa. Många
länder hade hur mycket mat som helst kvar och efter att stått framme i flera
timmar kan det ju inte precis sparas. Men till nästa år måste jag komma på ett
ännu bättre sätt att kunna prova allt =)

….

Every year
there is an International Evening at the base when 28 different countries shows
their food specialties or what is typical from different regions in the
country. As Swedes we were lucky to have Mia and Leif who have done this 4
times and knew what to serve and what not to serve.

We had shrimps,
red onion and mayonnaise salad, egg-anchovy salad, smoked sausage and marinated
salmon with mustard sauce. Everything prepared and done by Mia who spoiled us
by preparing everything and we only had to dish up what couldn’t be done before.
We also served lingonberry juice, Kopparberg cider, Punsch and 4 different
types of schnapps.

Everyone
then had an hour each at our table to serve others and for the rest of the time
try food and drinks from all the other countries. It was impossible to try
everything even if I just had a bite from every dish.

We were happy that Mia and Leif had done this
before as our food was finished just before the evening was over and that was
good. Many countries had a lot of left overs and after had been out all night
it can’t be saved for later. I have to find a way to try even more dishes for
next year =)